Στο Noa Poke στο Κουκάκι, ένα νέο σημείο αναφοράς στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας, αποχαιρετήσαμε το 2024 και γίναμε όλοι μια παρέα. Γεύσεις με δημιουργικότητα, κρασιά με προσωπικότητα, ζεστή ατμόσφαιρα: η συνεργασία του Noa Poke και του οινοποιείου Άρμαθος το βράδυ της τελευταίας Κυριακής της χρονιάς που πέρασε, έφερε κοντά δύο κόσμους διαφορετικούς και ανθρώπους που αγαπούν τις ιστορίες γεύσεις. 

Η χαβανέζικη κουλτούρα των poke bowls συνάντησε την οινική φιλοσοφία του Άρμαθου και τα pairings ενθουσίασαν το κοινό.

Noa Poke: Ένας νέος, εξωτικός προορισμός γεύσης στο Κουκάκι

O ιθύνων νους του Noa Poke, Άγγελος Διατσίντος, εμπνεύστηκε από τη χαβανέζικη κουλτούρα και αποφάσισε να φέρει τη φρεσκάδα της στο γαστρονομικό χάρτη της πόλης. Ξεκινώντας το 2021 ως «ghost kichen», το Noa Poke κέρδισε γρήγορα το ενδιαφέρον του κοινού, προσφέροντας γεύσεις που συνδυάζουν την υγιεινή διατροφή με την πηγαία χαρά του φαγητού.
Υπό την καθοδήγηση του chef Άλεξ Παπαδούλη, το Noa Poke στο Κουκάκι έχει εξελιχθεί σε έναν προορισμό για όσους εκτιμούν τις φρέσκες πρώτες ύλες και την χορταστική πολύχρωμη εικόνα ενός πιάτου. Τα poke bowls συνδυάζουν την απλότητα των φρέσκων υλικών με την πολυπλοκότητα των αρωμάτων και των υφών: με βάση το ξιδάτο ρύζι, το φρέσκο ψάρι -όπως τόνος και σολομός-, τα τραγανά λαχανικά και τις μοναδικές sauces, είναι μια ωδή στη φαντασία και την δημιουργικότητα της γεύσης. Η crème brûlée pandan, ένα γλυκό που συνδυάζει το nutty άρωμα του μπαμπού με την πλούσια υφή της γαλλικής ζαχαροπλαστικής, είναι ένας ακόμα λόγος να επισκεφθείτε το Noa Poke.

Noa Poke x Οινοποιείο Άρμαθος: Μια ξεχωριστή γευστική συνάντηση

Το οινοποιείο Άρμαθος συνόδευσε τη βραδιά με μερικές από τις καλύτερες ετικέτες του, ενώ, τα pairings αναδείκνυαν τη φρεσκάδα και τη δημιουργικότητα των πιάτων του Noa Poke.

Η αρχή έγινε με το Ροζέ Merlotένα κρασί που αναδεικνύει τη φρεσκάδα και τη φρουτώδη διάσταση της ποικιλίας. Συνδυάστηκε εξαιρετικά με τα πρώτα poke bowls, δίνοντας έμφαση στις δροσερές νότες των υλικών.

Το Ροζέ Merlot Nature, με τον φυσικό του χαρακτήρα και τη διακριτική του οξύτητα, προσέφερε μια ισορροπημένη εμπειρία που αγκάλιασε την καθαρότητα των πιάτων.
Το Orange Ασύρτικο, με το ζωντανό του χρώμα και τις γήινες νότες, αποτέλεσε «σημείο αναφοράς» στη βραδιά. Η πολυπλοκότητά του και η αρμονία του με τα πιο τολμηρά poke bowls έκαναν τη διαφορά, δημιουργώντας έναν διάλογο γεύσεων που ενθουσίασε το κοινό.
Η βραδιά έκλεισε με έναν επιδόρπιο οίνο από ποικιλία Μοσχάτο, που ταίριαξε ιδανικά με τη crème brûlée pandan, αφήνοντας την πιο γλυκιά επίγευση.

Xρήστος Θεοδωρόπουλος: Ένας sommelier από το μέλλον

Ο Χρήστος Θεοδωρόπουλος ήταν η «ψυχή» αυτού του ξεχωριστού food and wine pairing. Με την βαθιά του γνώση και τον χαρισματικό του λόγο, κατάφερε να μεταφέρει την αγάπη του για το κρασί σε όλους τους παρευρισκόμενους. Σε κάθε συνδυασμό, εξηγούσε πώς το κρασί συνομιλεί με τις γεύσεις των poke bowls, βοηθώντας ακόμα και τους λιγότερο εξοικειωμένους να κατανοήσουν τις επιλογές και να τις απολαύσουν ακόμα περισσότερο το πιάτο τους. Η παρουσία του πρόσθεσε μια ξεχωριστή νότα στη βραδιά, κάνοντας την υψηλή τέχνη του κρασιού μια οικεία υπόθεση.

Το κρασί έχει βρει τον δικό του «χώρο» ως γέφυρα ανάμεσα στο παραδοσιακό και το σύγχρονο, στο τοπικό και το παγκόσμιο. Μέσα από συνεργασίες όπως αυτή του Noa Poke και του Άρμαθου, το κοινό έρχεται σε επαφή με νέες ιδέες, γνωρίζει δημιουργούς και κατανοεί τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από δημιουργικές προσπάθειες.

Η Αθήνα ζει μια περίοδο δημιουργικής αναγέννησης -η γαστρονομική σκηνή γίνεται ακόμα πιο πολυδιάστατη και ένας τρόπος να γνωρίζουμε καλύτερα τον κόσμο γύρω μας και τον εαυτό μας. Οι άνθρωποι της πόλης αναζητούν τη σύνδεση -όχι μόνο με το φαγητό και το κρασί, αλλά και με τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από αυτά.