.
.ΜΕΡΛΟ ΡΟΖΕ ΑΡΜΑΘΟΣ | ΟΙΝΟΣ ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ
ΠΓΕ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Περιοχή καλλιέργειας: Άρμα Θηβών
Υψόμετρο: 250 μέτρα
Σύσταση εδάφους: Το έδαφος είναι πλούσιο σε ανθρακικό ασβέστιο, μέτρια αλκαλικό πλούσιο σε κάλιο.
Καλλιέργεια: 15 στρέμματα – βιολογική γεωργία
Στρεμματική απόδοση: 600 κιλά/στρέμμα
Ποικιλία: Merlot
Οινοποίηση: Μέθοδος αφαίμαξης / Saignée. Κατά τη διάρκεια των πρώτων ωρών της οινοποίησης μέρος του σταφυλοχυμού διαχωρίζεται και μπαίνει σε νέα ανοξείδωτη δεξαμενή για να γίνει ροζέ.
Επιδέχεται παλαίωση: 2-3 χρόνια
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Σχετικά πληθωρικό ροζέ στο χρώμα, σαν ώριμη φράουλα, δίνει έντονα αρώματα από μικρά μαύρα φρούτα, άγριο βύσσινο, μούρο και ζαχαρωτό. Στο στόμα είναι πλούσιο με ήπια οξύτητα , λιπαρότητα και ευχάριστη επίγευση ώριμων φρούτων.
Προτάσεις Γευστικών Συνδυασμών:
Σερβίρεται στους 8-12°C και συνοδεύει λευκά κρέατα αλλά και θαλασσινούς μεζέδες ή λιπαρά ψάρια. Ιδανικό ταίρι σε φαγητά της μεσογειακής κουζίνας όπου το ελαιόλαδο επικρατεί.