.

.

ΜΕΡΛΟ ΡΟΖΕ ΑΡΜΑΘΟΣ | ΟΙΝΟΣ ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ

ΠΓΕ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

Περιοχή καλλιέργειας: Άρμα Θηβών

Υψόμετρο: 250 μέτρα
Σύσταση εδάφους: Το έδαφος είναι πλούσιο σε ανθρακικό ασβέστιο, μέτρια αλκαλικό πλούσιο σε κάλιο.

Καλλιέργεια: 15 στρέμματα – βιολογική γεωργία
Στρεμματική απόδοση: 600 κιλά/στρέμμα
Ποικιλία: Merlot
Οινοποίηση: Μέθοδος αφαίμαξης / Saignée. Κατά τη διάρκεια των πρώτων ωρών της οινοποίησης  μέρος του σταφυλοχυμού διαχωρίζεται και μπαίνει σε  νέα ανοξείδωτη δεξαμενή για να γίνει ροζέ.

Επιδέχεται παλαίωση: 2-3 χρόνια

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:

Σχετικά πληθωρικό ροζέ στο χρώμα, σαν ώριμη φράουλα,  δίνει έντονα αρώματα από μικρά μαύρα φρούτα, άγριο βύσσινο, μούρο και ζαχαρωτό. Στο στόμα είναι πλούσιο με ήπια οξύτητα , λιπαρότητα και ευχάριστη επίγευση ώριμων φρούτων.

Προτάσεις Γευστικών Συνδυασμών:

Σερβίρεται στους 8-12°C και συνοδεύει λευκά κρέατα αλλά και θαλασσινούς μεζέδες ή λιπαρά ψάρια.  Ιδανικό ταίρι σε φαγητά της μεσογειακής κουζίνας όπου το ελαιόλαδο επικρατεί.

αρμαθος ροζε οινος