.

Οι άνθρωποι του Άρμαθου

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΥΛΗΣ

Ένα κρασί που φτάνει μακριά και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Αυτό το κρασί οραματίστηκα.

 

Το Κτήμα μας βρίσκεται στο Άρμα Βοιωτίας, έναν τόπο ευλογημένο.

Όντας μηχανικός στο επάγγελμα και αναζητώντας χώρο για να εξελίξω τις επιχειρήσεις μου στον τομέα των κατασκευών, από την Αθήνα βρέθηκα στο χωριό της Βοιωτίας και ανακάλυψα έναν ολότελα καινούριο κόσμο που με αφόπλισε. Μου ξύπνησε συναισθήματα, με συγκίνησε.

Έτσι το 2000 το πάθος μου για ενασχόληση με τη φύση, έφερε μια νέα αγάπη στη ζωή μου: την καλλιέργεια της γης. Πιο συγκεκριμένα, φύτεψα ένα αμπέλι 17 στρεμμάτων, γύρω από την δουλειά και το σπίτι μου.

Αρχικά, καλλιέργησα την ερυθρή, γαλλική ποικιλία Μερλό, όντας για χρόνια γοητευμένος από την γεύση της. Έπειτα ήρθε η οινοποίηση, με τρόπο, θα έλεγα, συναισθηματικό. Δεν είχα στόχο το οικονομικό κέρδος, μα την προσωπική μου ικανοποίηση.

Επηρεασμένος από το κίνημα Garazistes («Γκαραζίστας») που γεννήθηκε στη Γαλλία το 1980, και θέλει μικρή παραγωγή κρασιών με τον ελάχιστο δυνατό εξοπλισμό -γι’αυτό και αποκαλούνται «κρασιά γκαράζ»-, προχώρησα στην παραγωγή κρασιών σε πειραματικό στάδιο, στην αυλή του σπιτιού μου.

Ο καιρός περνούσε και έβλεπα ότι το χόμπι μου έχτιζε έναν νέο κόσμο, που δεν είχε τολμήσει να φανταστώ. Τα κρασιά μου. Το γέννημα της ταπεινής αγάπης μου για το νερό και το χώμα.

Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά, το οινοποιείο μου στο Άρμα Βοιωτίας, που φέρει το όνομά μου, παράγει κρασιά ροζέ, ερυθρά φρέσκα αλλά και παλαίωσης, με βιολογική καλλιέργεια και οινοποίηση.

Ο Άρμαθος είναι η φιλοσοφία μου για τη ζωή. Είναι ένας τρόπος να της πω ότι την αγαπώ και θα την τιμώ.

Γιωργος Λουλης Οινοποιειο θηβα

ΕΥΗ ΣΑΜΠΑΝΗ

Υπεύθυνη Marketing Οινοποιείου Άρμαθος

Η Εύη Σαμπάνη είναι ο άνθρωπος που μετουσιώνει τις ιδέες σε δράση στο οινοποιείο Άρμαθος.

Εδώ και χρόνια, χτίζει με μεράκι την γέφυρα που ενώνει το οινοποιείο με το κοινό του και επινοεί διαρκώς τρόπους για να επικοινωνεί την φιλοσοφία του Άρμαθου σε παλιούς και νέους φίλους του. Η Εύη Σαμπάνη με σπουδές στη Λογιστική και την Επικοινωνία, συνεργάζεται με το οινοποιείο από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του. Δεν πιστεύει στη γρήγορη επιτυχία, αλλά στη συστηματική δουλειά. Είναι η αισιόδοξη φωνή που πάντα βρίσκει λύσεις στα πράγματα.

ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΤΖΗ

Χημικός οινολόγος, Σύμβουλος Οίνου & συγγραφέας. Chevalier du merite Agricole, Συνεργάτις του Οινοποιείου Άρμαθος

Η Μαρία Τζίτζη είναι απόφοιτη του Τμήματος Χημείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, με ειδίκευση στη Χημεία Περιβάλλοντος (Πολυτεχνική Σχολή Χημικών Μηχανικών Πάτρας) και την Οινολογία (Γεωπονική Σχολή Αθήνας). Παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες ως οινολόγος σε οινοποιητικές μονάδες και ως χημικός σε θέματα νερών και επεξεργασίας αποβλήτων. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων, στα γνωστικά αντικείμενα της Οινολογίας και της Χημείας τροφίμων.

Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ), της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων (ΕΕΟ) και της Διεθνούς Ένωσης Οινολόγων (ΔΕΟ). Μετρά πάνω από 80 συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου σε όλο τον κόσμο, είτε ως κριτής, είτε ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής είτε ως εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού οίνου και Αμπέλου. Είναι βραβευμένη συγγραφέας οινολογικών βιβλίων και μυθιστορημάτων, ενώ άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο. Έχει τιμηθεί με τη διάκριση «chevalier dans l’ordre du Merite Agricole», ιππότης του τάγματος της Γεωργικής Αξίας, ως επιβράβευση για το ήθος και την πολυετή προσφορά της στο γνωστικό της αντικείμενο.