Τα κρασιά του καλοκαιριού είναι οι δημιουργοί μελλοντικών αναμνήσεων. Είναι το κύτταρο των στιγμών που μοιραζόμαστε με φόντο τα πιο ειδυλλιακά σκηνικά, φτιαγμένα από τη Φύση. Δίπλα στην παραλία, ή πάνω στην άμμο. Σε κήπους, γύρω από ένα τραπέζι που χωρούν όλοι όσοι αγαπάμε. Στις γιορτές υπό το φως του φεγγαριού. Τα κρασιά του καλοκαιριού έχουν κυρίως την γεύση που τους δίνουμε εμείς. Τα κρασιά που θα επιλέξουμε για να ντύσουμε τις εμπειρίες του φετινού καλοκαιριού, αξίζει να είναι εκείνα που θα είναι σοφά επιλεγμένα. Θα ανταποκρίνονται στις επιθυμίες που έχουν οι γευστικοί μας κάλυκες. Θα αφήνουν μια δροσερή αίσθηση ευφορίας στο στόμα, σαν τα λόγια καρδιάς που θέλουμε να μοιραζόμαστε και μας ανακουφίζουν.

Τα κρασιά του καλοκαιριού από το οινοποιείο Άρμαθος:

3 γεύσεις, 3 διαφορετικές ιστορίες για μια εποχή γεμάτη συναισθήματα

Στο οινοποιείο Άρμαθος, το κρασί είναι το μέσο για την μύηση σε έναν κόσμο γεύσεων που φτιάχνονται με σεβασμό και ειλικρινή αγάπη. Τα βιολογικά κρασιά του οινοποιείου Άρμαθος, με έδρα το Άρμα Βοιωτίας, είναι ένα σύνολο εμπειριών που περιμένουν για να βιωθούν. Για τους μήνες που έρχονται το οινοποιείο Άρμαθος, προτείνει 3 γεύσεις που ταιριάζουν σε διαφορετικές στιγμές. Όλες τους φέρουν την φιλοσοφία του οινοποιείου, που εστιάζει πάντα στην υψηλή ποιότητα.

Το κρασί του καλοκαιριού: ΑΡΜΑΘΟΣ Ασύρτικο Orange

Πρόκειται για ένα κρασί πορτοκαλί με σκούρες χάλκινες ανταύγειες. Στη μύτη, επικρατούν οι ξηροί καρποί, γήινες νότες αλλά και ορυκτά αρώματα. Στο στόμα, οι τανίνες είναι εμφανείς όσο και η οξύτητα. Το κρασί χρειάζεται οπωσδήποτε μετάγγιση καθώς στην φιάλη υπάρχει ίζημα. Πώς συνδυάζεται: Σερβίρεται στους 12-14°C και συνοδεύει ιδανικά λιπαρά τυριά και κρέατα. Η συνύπαρξη αυτού του κρασιού με αρνάκι στη γάστρα συνοδεία μανιταριών και πουρέ γλυκοπατάτας είναι μοναδική.

όπως μήλου και δαμάσκηνου. Στο στόμα είναι πλούσιο με χαμηλή οξύτητα, αρκετή λιπαρότητα και πληθωρική επίγευση ώριμων φρούτων. Πώς συνδυάζεται Σερβίρεται στους 10-12°C και συνοδεύει λευκά και λιπαρά κρέατα, παρασκευές μανιταριών αλλά και θαλασσινούς μεζέδες. Ιδανικό ταίρι σε ριζότο μανιταριών με παρμεζάνα.

Αρμαθος ασσυρτικο πορτοκαλι ARMATHOS ORANGE ASSYRTIKO κρασι

Το κρασί του καλοκαιριού: Άρμαθος Ροζέ της ποικιλίας Merlot

Στο χρώμα σχεδόν του πορτοκαλιού, το Nature ροζέ Άρμαθος, δίνει έντονα γήινα και ορυκτά αρώματα, καθώς επίσης αρώματα φουντουκιού αλλά νύξεις ώριμων φρούτων όπως μήλου και δαμάσκηνου. Στο στόμα είναι πλούσιο με χαμηλή οξύτητα, αρκετή λιπαρότητα και πληθωρική επίγευση ώριμων φρούτων. Πώς συνδυάζεται Σερβίρεται στους 10-12°C και συνοδεύει λευκά και λιπαρά κρέατα, παρασκευές μανιταριών αλλά και θαλασσινούς μεζέδες. Ιδανικό ταίρι σε ριζότο μανιταριών με παρμεζάνα.

αρμαθος ροζε οινος

Το κρασί του καλοκαιριού: Άρμαθος Ασύρτικο

Καθαρό, χρυσοκίτρινο στο χρώμα, συνδυάζει εξαιρετικά ορυκτά αρώματα με αυτά των εσπεριδοειδών. Έχει τραγανή οξύτητα, φίνο σώμα και σχεδόν αλμυρή επίγευση. Πώς συνδυάζεται Σερβίρεται στους 8-10°C και συνοδεύει κυρίως λευκά αλλά και λιπαρά κρέατα ή ψάρια. Λιπαρά τυριά αλλά και τυριά μαλακά με οξύτητα, φρούτα καθώς αλμυρές παρασκευές του ταιριάζουν απόλυτα. Ιδανικό ταίριασμα με μύδια μαριναρισμένα σε λευκό κρασί και μαγειρεμένα στον ατμό.

Αρμαθος ασσυρτικο ARMATHOS ASSYRTIKO κρασι

Τρία αγαπημένα κρασιά από το οινοποιείο Άρμαθος, τρεις διαφορετικές ιστορίες οινοποίησης, τρεις γεύσεις που θέλουν να δώσουν έναν άλλο τόνο και ύφος στις στιγμές του φετινού καλοκαιριού.

Το μοίρασμα είναι μέρος της φιλοσοφίας του οινοποιείου Άρμαθος. Ας μοιραστούμε στιγμές με γεύσεις αυθεντικές που έχουν φτιαχτεί για να σας ταξιδεύουν όπου ο νους λαχταρά.