βιολογικός αμπελώνας

think green

ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Βασική αρχή μας η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Η καλλιέργεια των αμπελώνων μας είναι βιολογική και έχει πιστοποίηση ΔΗΩ. Kατά την οινοποίηση δεν χρησιμοποιούνται μηχανήματα, αλλά χειροκίνητη στροφιλιά. Η λίπανση είναι σύμφωνη με τα πρότυπα της βιολογικής καλλιέργειας. Χάρη στις πράσινες πρακτικές που ακολουθούνται, το κρασί διατηρεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τη μοναδική του ταυτότητα.

ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Πρώτες ύλες αυστηρά επιλεγμένες

Η επιλογή της ιδανικής στιγμής του τρύγου για τη σωστή ωρίμανση των σταφυλιών, το ηπειρωτικό κλίμα και το βραχώδες-ασβεστώδες υπέδαφος είναι τα στοιχεία που εξασφαλίζουν την άριστη ποιότητα των κρασιών Άρμαθος.

Τα κρασιά μας ξεχωρίζουν για τον δυναμικό τους χαρακτήρα, το πλούσιο σώμα τους και την ευρεία αρωματική παλέτα τους

ο Αμπελώνας μας

Το ηπειρωτικό κλίμα και το βραχώδες-ασβεστώδες υπέδαφος συνδυάζονται σε αυτό το μοναδικό terroir και προσδίδουν μοναδικά χαρακτηριστικά στα κρασιά του κτήματος. Η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας κάνει τα σταφύλια μας να διατηρούν έντονο το χαρακτήρα του φρούτου και μετά την οινοποίηση τους. Η ελαφρά κλίση του εδάφους μας δίνει ισορροπία μεταξύ της αποστράγγιση και της διατήρηση της υγρασίας κατά τους ζεστούς μήνες. Η βιολογικά πιστοποιημένη καλλιέργεια των αμπελώνων δίνει υγιή σταφύλια με μεγάλη ένταση στα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας.

ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ

Μερλό

22 στρέμματα αμπέλι της ποικιλίας Μερλό

αρμαθος κτημα οινοπειοιο

ΛΕΥΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Ασύρτικο

5 στρέμματα αμπέλι της ποικιλίας Ασύρτικο

αρμαθος επισκεψημο οινοποιειο κτημα

ΛΕΜΟΝΕΝΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ

Μαλαγουζιά

5 στρέμματα αμπέλι της ποικιλίας Μαλαγουζιά

αρμαθος κτημα οινοπειοιο