Επιλογή Σελίδας

Our ESTATE

αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας

distillery

Τσίπουρο "Άρμαθος"

Ένα από τα πολύ αγαπημένα ελληνικά αποστάγματα, που θα σερβίρεις για το καλωσόρισμα, μαζί με τον μεζέ και φυσικά με καλή παρέα.

Ιστορία

Ο πρόδρομος του τσίπουρου ήταν το απόσταγμα στεμφύλων που υπήρχε από την αρχαιότητα και ονομαζόταν Τρίμμα. Επίσημα, όμως, θα λέγαμε ότι  ξεκίνησε την πορεία του πριν από επτά περίπου αιώνες στα μοναστήρια του Αγίου Όρους. Άλλοι πάλι λένε ότι η παραγωγή του τσίπουρου ξεκίνησε στην βυζαντινή αυτοκρατορία. Ο βυζαντινός ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης, της Σμύρνης, της Αλεξάνδρειας, με πρώτη ύλη τα σταφύλια από την εύφορη γη της Μικράς Ασίας και με όχημα τους περίτεχνους άμβυκες που έφτιαχναν τεχνίτες χαλκουργοί από τον Πόντο και την Αρμενία, παρήγαγε ένα πολύτιμο απόσταγμα.

παλαίωση

Άρμαθος

Barrel Aged

 

Παλαιωμένο σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 6 μήνες. Τα δρύινα βαρέλια χρησιμοποιούνται εκτενώς στη διαδικασία οινοποίησης κυρίως για να αυξήσουν τη σταθερότητα του χρώματος, για να μαλακώσουν τις τανίνες και για να προσφέρουν, επιπλέον αρωματικές ενώσεις που θα αυξήσουν την πολυπλοκότητα του οίνου. Εκτός όμως από τα προαναφερθέντα αποτέλεσμα της χρήσης της δρυός στην οινοποίηση, κάποιες φορές ο οίνος με την παραμονή του στο βαρέλι.