Τιμώντας την αυθεντική ελληνική κουζίνα, το Cinapos, το νέο εγχείρημα του chef, Πάνου Ιωαννίδη, αφηγείται ιστορίες γεύσης γεφυρώνοντας μοναδικά την παλιά Αθήνα και τη σύγχρονη αστική κουλτούρα.
Ένας χτύπος της γαστρονομικής καρδιάς της Αθήνας ανήκει πλέον στο Cinapos που από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του έχει δώσει το στίγμα του. Εκεί, σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό, θα γευτείτε και τον Άρμαθο. Τα κρασιά του οινοποιείου μας που φτιάχνονται από την χειροποίητη αγάπη μας στην τέχνη του κρασιού.
Cinapos: Το νέο γαστρονομικό στέκι στην καρδιά της ΑΘήνας που πάλλεται από δημιουργική ενέργεια
Στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών, σε μια συνοικία με την ενέργεια του αρχαιολογικού πλούτου της πόλης μας, το Cinapos δημιουργεί εμπειρίες. Συνδυάζοντας την παράδοση με την σύγχρονη μαγειρική προσέγγιση, προτείνει ένα μενού που σέβεται τις ελληνικές γεύσεις και ρίζες τους. Με ζεστασιά και αυθεντικό πνεύμα φιλοξενίας το Cinapos, χτίζει καθημερινά σχέση με τους λάτρεις των ανυπόκριτων γεύσεων με ελληνική ψυχή.
Η διακόσμηση με τον αέρα της ελληνικής υπαίθρου, μας διακτινίζει νοητά σε ένα αστικό χωριό όπου όλοι γίνονται μια παρέα. Μια ελιά γίνεται focal point του χώρου και φυσικά υλικά ντύνουν την ατμόσφαιρα με ηρεμία. Περιμετρικά, ξυλόφουρνοι, πριβέ τραπεζαρίες με μοναστηριακά τραπέζια και μια ανοιχτή κουζίνα δίνουν ζωή στον χώρο, επιτρέποντας στους επισκέπτες να δουν από κοντά την τέχνη της μαγειρικής.
Cinapos: Η «συνάντηση» με τον Άρμαθο και μια γαστρονομική σχέση με συναίσθημα
Οι γευστικές εμπειρίες του Cinapos ολοκληρώνονται με μια προσεγμένη λίστα κρασιών. Ανάμεσα σε αυτά, τα κρασιά του Άρμαθου -τα δικά μας κρασιά. Οι ετικέτες μας συνοδεύουν πιάτα που συναντούν το χθες με μια νέα φρέσκια ματιά. Με απόλαυση και ουσία. Θα απολαύσετε μεταξύ άλλων πολίτικα ντολμαδάκια, χορτόπιτες ημέρας, κόκορα εξαιρετικά φτιαγμένο και συνδυασμένο με χυλοπίτες, μελωμένο αρνάκι στη γάστρα, σαγανάκι γραβιέρας με μαρμελάδα κυδώνι. Πιάτα με μνήμη και τρυφερότητα. Αυτή που πάντα μας ακολουθεί και μας ανακουφίζει στο πέρασμα του χρόνου.