.

.

ΑΡΜΑΘΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΟΙΝΟΣ

ΠΓΕ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

Περιοχή καλλιέργειας: Άρμα Θηβών

Υψόμετρο: 250 μέτρα
Σύσταση εδάφους: Το έδαφος είναι πλούσιο σε ανθρακικό ασβέστιο, μέτρια αλκαλικό πλούσιο σε κάλιο.

Καλλιέργεια: 15 στρέμματα – βιολογική γεωργία
Στρεμματική απόδοση: 600 κιλά/στρέμμα
Ποικιλία: Merlot
Οινοποίηση: Κλασσική διαδικασία ερυθρής οινοποίησης με διαβροχή. Τα σταφύλια μετά τον απορραγισμό μετατρέπονται σε σταφυλοπολτό και οδηγούνται σε  ανοξείδωτο οινοποιητή .  Η παραμονή του χυμού με τα στέμφυλα και η ως εκ τούτου  εκχύλιση ανθοκυανών και ταννινών, παράλληλα με την αλκοολική ζύμωση, διαρκεί  7-10 ημέρες. Το νέο κρασί μεταφέρεται στην συνέχεια σε άλλη ανοξείδωτη δεξαμενή ενώ τα στέμφυλα οδηγούνται στο πιεστήριο. Κλάσμα του οίνου πίεσης ενώνεται με τον οίνο εκροής και το τελικό προϊόν παραμένει για ωρίμανση σε ανοξείδωτη δεξαμενή τουλάχιστον 8  μήνες.  Ακολουθεί εμφιάλωση.

Επιδέχεται παλαίωση: 2-3 χρόνια

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Πληθωρικός ερυθρός οίνος , με βαθύ ρουμπινί χρώμα και ιώδεις ανταύγειες.  Αρώματα κόκκινων φρούτων , φράουλας, μαύρων μούρων και κασίς  επικρατούν. Στο στόμα είναι πλούσιο με ήπια οξύτητα και μαλακές τανίνες ενώ η επίγευση είναι φρέσκια και φρουτώδης.

Προτάσεις Γευστικών Συνδυασμών:
Σερβίρεται στους 14-15°C και συνοδεύει ήπιες παρασκευές, χωρίς ιδιαίτερα μπαχαρικά. Καθώς η χαμηλές θερμοκρασίες δεν το καταστρέφουν,  συντροφεύει ιδανικά , τα ζεστά καλοκαίρια, μεζέδες της ελληνικής μεσογειακής κουζίνας. Ήπια αλλαντικά αλλά και λευκά μαλακά τυριά εύκολα μπορούν να είναι ένα καλό ταίρι.

Αρμαθος μερλο 2020 κρασιARMATHOS MERLOT 2020