.

.

ΑΡΜΑΘΟΣ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ORANGE

 

Περιοχή καλλιέργειας: Άρμα Θηβών

Υψόμετρο: 250 μέτρα
Σύσταση εδάφους: Το έδαφος είναι πλούσιο σε ανθρακικό ασβέστιο και σε κάλιο.

Καλλιέργεια: 4 στρέμματα – βιολογική γεωργία
Στρεμματική απόδοση: φυτιά
Ποικιλία: Ασύρτικο

Οινοποίηση: Ακολουθείται διαδικασία «ερυθρής οινοποίησης με διαβροχή» στο σταφύλι που έχει ήδη απορραγιστεί. Η αλκοολική ζύμωση και η εκχύλιση τανινών διαρκεί 7-10 ημέρες. Το νέο κρασί μαζί με τον οίνο πίεσης – προκύπτει από την πίεση των στεμφύλων που ωριμάζει στη συνέχεια σε παλαιά γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 για 6 μήνες. Όταν το κρασί εμφιαλωθεί αφιλτράριστο παραμένει στην φιάλη τουλάχιστον 6 μήνες ακόμα πριν βγει στην κατανάλωση.

Επιδέχεται παλαίωση: 4-6 χρόνια

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Πρόκειται για ένα κρασί πορτοκαλί με σκούρες χάλκινες ανταύγειες.  Στην μύτη επικρατούν οι ξηροί καρποί, γήινες νότες αλλά και ορυκτά αρώματα. Στο στόμα οι τανίνες είναι εμφανείς όσο και η οξύτητα. Το κρασί χρειάζεται οπωσδήποτε μετάγγιση καθώς στην φιάλη υπάρχει ίζημα.

Προτάσεις Γευστικών Συνδυασμών:
Σερβίρεται στους 12-14°C και συνοδεύει ιδανικά λιπαρά τυριά και κρέατα αλλά και φτερωτά κυνήγια.  Ιδανικός συνδυασμός αρνάκι στη γάστρα συνοδεία μανιταριών και πουρέ γλυκοπατάτας.

Αρμαθος ασσυρτικο πορτοκαλι ARMATHOS ORANGE ASSYRTIKO κρασι