.
.ΑΡΜΑΘΟΣ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ORANGE
Περιοχή καλλιέργειας: Άρμα Θηβών
Υψόμετρο: 250 μέτρα
Σύσταση εδάφους: Το έδαφος είναι πλούσιο σε ανθρακικό ασβέστιο και σε κάλιο.
Καλλιέργεια: 4 στρέμματα – βιολογική γεωργία
Στρεμματική απόδοση: φυτιά
Ποικιλία: Ασύρτικο
Οινοποίηση: Ακολουθείται διαδικασία «ερυθρής οινοποίησης με διαβροχή» στο σταφύλι που έχει ήδη απορραγιστεί. Η αλκοολική ζύμωση και η εκχύλιση τανινών διαρκεί 7-10 ημέρες. Το νέο κρασί μαζί με τον οίνο πίεσης – προκύπτει από την πίεση των στεμφύλων που ωριμάζει στη συνέχεια σε παλαιά γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 για 6 μήνες. Όταν το κρασί εμφιαλωθεί αφιλτράριστο παραμένει στην φιάλη τουλάχιστον 6 μήνες ακόμα πριν βγει στην κατανάλωση.
Επιδέχεται παλαίωση: 4-6 χρόνια
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Πρόκειται για ένα κρασί πορτοκαλί με σκούρες χάλκινες ανταύγειες. Στην μύτη επικρατούν οι ξηροί καρποί, γήινες νότες αλλά και ορυκτά αρώματα. Στο στόμα οι τανίνες είναι εμφανείς όσο και η οξύτητα. Το κρασί χρειάζεται οπωσδήποτε μετάγγιση καθώς στην φιάλη υπάρχει ίζημα.
Προτάσεις Γευστικών Συνδυασμών:
Σερβίρεται στους 12-14°C και συνοδεύει ιδανικά λιπαρά τυριά και κρέατα αλλά και φτερωτά κυνήγια. Ιδανικός συνδυασμός αρνάκι στη γάστρα συνοδεία μανιταριών και πουρέ γλυκοπατάτας.