Συλλογή κρασιών Άρμαθος

Βιολογικά Κρασιά με ποιστοποίηση ΔΗΩ.

Merlot

Κρασιά της ποικιλίας μερλότ

ARMATHOS MERLOT BARREL AGED

Η παλαίωση για 6 μήνες σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια, αναδεικνύει ιδανικά τόσο τους αρωματικούς χαρακτήρες της ποικιλίας, μαύρο κεράσι και βατόμουρο, όσο και χαρακτηριστικά αρώματα εκλεκτού ξύλου, καπνού, και καβουρδισμένων ξηρών καρπών. Στο στόμα κυριαρχούν τα αποξηραμένα φρούτα, η βανίλια ενώ οι βελούδινες, καλοδουλεμένες τανίνες του χαρίζουν μια μακριά ευχάριστη επίγευση. Οίνος αφιλτράριστος, κατάλληλος για vegan διατροφή με χαμηλά θειώδη.

ARMATHOS MERLOT 2020

Από τον ιδιόκτητο και βιολογικό αμπελώνα του κτήματος ένα εξαιρετικό merlot χρώματος βυσσινί με αρωματικό προφίλ μαύρου μούρου, βύσσινου και βιολέτας. Πλούσιο στόμα, βελούδινο με φρουτώδη επίγευση μέτριας διάρκειας. Οίνος αφιλτράριστος, κατάλληλος για vegan διατροφή με χαμηλά θειώδη.

ARMATHOS MERLOT NATURAL

Ένα κρασί που έχει οινοποιηθεί με ελάχιστες παρεμβάσεις και διατηρεί τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας και του terroir που το γέννησε. Καστανοκόκκινες ανταύγειές, αρώματα αποξηραμένων μαύρων φρούτων και νότες καπνού και ξύλου. Οι τανίνες σχεδόν γλυκές και απόλυτα στρογγυλεμένες δεμένες με την οξύτητα και την αλκοόλη, υφαίνουν ένα δυνατό σώμα με αρκετά μεγάλο τελείωμα. Οίνος αφιλτράριστος, κατάλληλος για vegan διατροφή με εξαιρετικά χαμηλά θειώδη.

Ασύρτικο

Κρασιά της ποικιλίας Ασύρτικο

ARMATHOS ASSYRTIKO

Αρώματα εσπεριδοειδών, ορυκτές νύξεις, μεστό σώμα και ζωηρή οξύτητα συνδυάζονται με αρμονία σε ένα λευκό κρασί ηπίων παρεμβάσεων προερχόμενο από την βιολογική καλλιέργεια της εξαιρετικής ποικιλίας Ασύρτικο. Οίνος αφιλτράριστος, κατάλληλος για vegan διατροφή με χαμηλά θειώδη.

ARMATHOS ORANGE ASSYRTIKO

Κατά τα πρότυπα των «orange» κρασιών, το ARMATHOS ORANGE ASSSYRTIKO δικαιώνει την επιλογή της ζύμωσης με τα στέμφυλα. Ο ορυκτός αρωματικός χαρακτήρας του κρασιού σε συνδυασμό με την τανικότητα, το πληθωρικό σώμα αλλά και την ισορροπημένη οξύτητα δίνουν στους λάτρεις του είδους την απόλυτη ικανοποίηση. Οίνος αφιλτράριστος, κατάλληλος για vegan διατροφή με χαμηλά θειώδη.

Distillery & Dessert wine

Τσίπουρο και Επιτραπέζιος οίνος

ARMATHOS TSIPOURO

ARMATHOS DESSERT WINE

Αρωματικό προφίλ ξηρών καρπών, καρύδι και ώριμο βερύκοκο, ορυκτά αρώματα, υπερώριμα λευκόσαρκα φρούτα. Πληθωρικό σώμα, ισορροπημένη οξύτητα, ελάχιστη γλυκύτητα, αρκετά υψηλόβαθμο. Οίνος αφιλτράριστος, κατάλληλος για vegan διατροφή με χαμηλά θειώδη.

Special Edition

Άρμαθος Ροζέ, από την ποικιλία Merlot

Κομψό, φραουλένιο με τραγανή οξύτητα.

 

Από τον ιδιόκτητο βιολογικό αμπελώνα του κτήματος δημιουργήσαμε ένα ροζέ από την ποικιλία μερλότ.
Στο χρώμα του κοραλλιού με αρώματα άγριας φράουλας, μαύρου φραγκοστάφυλου και
μούρου το Merlot Ροζέ Άρμαθος 2021
χαρακτηρίζεται από ευχάριστη οξύτητα, πλούσιο σώμα του και ευχάριστη επίγευση.

Επισκεφτείτε μας

Στο χωριό Άρμα Βοιωτίας του Δήμου Τανάγρας βρίσκεται το οινοποιείο μας.

 

ΑΡΜΑ ΘΗΒΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Τ.Θ. 299  |  Τ.Κ.32 200

 

Τ: +30 22620 71443

F: +30 22620 72138

 

info@armathos.gr